Ovaj recept biće omiljen svim vašim ukućanima

Gurmani ali i oni koji to nisu oduševiće se ovim jednostavnim a preukusnim jelom. Važno je da pratite recept, i ubacite sve sastojke, sve ostalo dolazi samo. 😋🥰

Potrebno vam je:

450 g šampinjona, 1 glavica ljubičastog luka, 500 grama piletine, 4-5 kašika ulja, 1 kašika suvog začina, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice peršuna, 2 šolje vode, 1 kašika brašna, 100 ml neutralne pavlake, 2 kašike kisele pavlake.

Priprema:

Piletinu, luk i pečurke iseckajte. Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju, pa propržite meso. Zatim ga prebacite u drugu posudu, a u tiganj dodajte luk i pečurke i još malo ulja. Začinite i dodajte piletinu. Promešajte, pa dodajte vodu. Zatim poklopite i ostavite da se krčka neko vreme. Od brašna i vode napravite zapršku i dodajte u jelo. Zatim dodajte neutralnu pavlaku, promešajte, pa dodajte običnu pavlaku.

Autor: redportal.rs / Pink.rs

#Ručak

#pečurke

#piletina

#priprema