Ovaj raskošni ukus će vas osvojiti u potpunosti

Ovo nije recept koji samo gurmani obožavaju, čak i oni izbirljivi vole da jedu ovo tradicionalno jelo, koje se vrlo lako priprema.

Potrebno vam je:

150 g svinjetine, 150 g teletine, senf, 2 kašike ulja, 150 g crnog luka, 150 g paprika iz turšije, kašika paradajz-pirea, malo supe od mesa, gustin po potrebi.

Priprema:

Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju. Alternativa je gril tiganj odnosno gril toster.Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.

Autor: redportal.rs

#Vojvođanska mućkalica

#gurmani

#mućkalica

#priprema