Poznata kozmetičarka u Kasnom Zornjaku objasnila zbgo čega biopolimer nije poželjno stavljati u usne

Tema dana u Kasnom Zornjaku ovoga jutra bila je lepota, odnosno odabir nege za lice, ali i estetski zahvati koji su sve popularniji u poslednje vreme. Sagovornica Dragana Marinkovića Mace bila je kozmetičarka Olivera Lončar, koja je na društvenim mrežama poznata pod imenom Solo tu & Bellezza.

Foto: Printscreen RED TV

Olivera je stručnjak za nekoliko vrsta različitih tretmana koje radi u svom salonu, a posebno je poznata po specijalnoj ruskoj tehnici kojom radi usne. Ovu tehniku Olivera je učila od vrhunskih stručnjaka u Moskvi, što joj je bila jako velika želja, kako je otkrila tokom emisije.

Foto: Printscreen RED TV

Ruska tehnika je veoma specifična jer usnama daje pun i prepoznatljiv izgled sa izraženim ivicama u obliku slova "M" ispod usne jamice. Olivera je otkrila da se upotrebnom ove tehnike koristi jako malo hijalurona, svega 1 mililitar, gde se kapljice hijalurona pažljivo raspoređuju u unutrašnjosti usana.

Foto: Printscreen RED TV

Takođe, Olivera je govorila o biopolimeru, vrsti silikona koji je trajan. Međutim, iako je zabranjen i dalje se koristi u nekim salonima, a može napraviti veliku štetu ženama. Biopolimer nakon izvesnog vremena počinje da se menja, mogu se stvoriti kuglice koje se moraju izvaditi hirurškim putem zajedno sa delovima tkiva iz usana.

Olivera je tokom emisije apelovala da devojke obazrivo biraju kod koga će raditi usne i tom prilikom govorila o "pačjim" usnama, koje nemaju lep oblik, a imaju dosta hijalurona u sebi (oko 5 ili 6 mililitara), koji je uglavnom "pobegao" negde sa strane, kao na slici ispod.

Foto: Printscreen RED TV

Popravljanje "pačjih" usana ne može uvek da se izvrši, jer usne nekada budu potpuno uništene. Prvo je potrebno istopiti hijaluron koji se nalazi u njima, a nakon nekog vremena dolazi se na korekciju.

Hijaluron se danas široko primenjuje prilikom estetskih zahvata i njime se, pored korekcije usana, može korigovati brada, vilica, nos, mogu se popuniti bore, jagodice i slično.

Olivera je savetovala žene da sa početkom tridesetih godina mogu početi da rade tretmane poput mezoterapije, a kada su estetske intervencije u pitanju - da budu umerene.

Foto: Printscreen RED TV

Autor: redportal.rs

#Dragan Marinković Maca

#estetske intervencije

#olivera lončar

#red tv

#ruska tehnika

#usne