Svaka boja je specifična

Obično muškarcima nije jasno kako žene provode toliko vremena u šopingu. Sa druge strane damama nije jasno kako njihova jača polovina može ceo vikend da gleda fudbal. Sve ima svoje prednosti i mane. A da li ste znali zašto dame toliko biraju garderobu i zašto im je gotovo uvek teško da se odluče koju će kombinaciju obući? Razlog je u bojama, jer svaka boja nosi trenutno osećanje, ali može odrediti prvi utisak koji drugi stvore o vama. Zato uvek pažljivo birajte. 😏

Zelena

Boja koja umiruje i osvežava. Znači, ako želite da se tako osećate, obucite nešto zeleno. Zelena ima paletu nijansi, pa je pogodna za sve tipove kože, odnosno svako može da pronađe nijansu koja mu dobro stoji.

Crvena

Ova boja povećava samopouzdanje i doprinosi da se istaknete u društvu. Ona pokazuje odvažnost i olakšava donošenje odluka. U velikom delu sveta je sinonim za strast i seksualnost.

Žuta

Predstavlja sunčanu boju koja pomaže u zbližavanju sa ljudima, čak i sa onima za koje možemo da kažemo da su oholi ili prililčno stidljivi. Nemojte preterati sa žutom bojom, odlučite se za neki efektan detalj.

Plava

Ova boja predstavlja suprotnost crvenoj boji. Umirujuća boja koja je idealna za na primer za razgovor za posao ili izlazak sa nekim ko vam se sviđa.

Crna

Ovde se radi o boji koja dobro stoji skoro svima, a poznata po tome što u crnoj odeći izgledamo mršavije, te samim tim i elegantnije.

Autor: novosti.rs / redportal.rs

#boja

#garderoba

#karakter

#ukus