Tajna je u jednom sastojku

Ukoliko vam je pileće meso omiljeno, onda će ovaj način pripreme sasvim sigurno da vas oduševi. Sočno, ukusno i jednostavno za pripremu. 👨‍🍳

Potrebno vam je:

1 pileće grudi (bez kostiju), 100 g majoneza, malo belog luka u prahu, 100 g narendanog kačkavalja, so, biber, mirođija.

Priprema:

Piletinu iseći na 6 komada, može se malo i izlupati čekićem, ali vrlo malo. Oprati, ocediti, ostaviti da se osuši, pa posoliti i pobiberiti. U međuvremenu pomešati majonez, miriđiju, beli luk i narenan kačkavalj. Smesu naneti na meso sa obe strane, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i pokriti aluminijumskom folijom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko sat vremena, pa ukloniti foliju i ostaviti da porumeni.

Autor: redportal.rs / Krstarica

#piletina

#priprema

#recept

#ukus