Otkrivamo zbog čega se farba jako brzo spira sa kose

Jedan od najčešćih problema kod žena koje boje svoju kosu jeste potreba za čestim fabanjem. Brzo ispiranje farbe za kosu može da prouzrokuje pre svega farba lošeg kvaliteta, ali i nekoliko navika koje možda upražnjavate, a niste znali da su štetne za vašu boju.

Jedan od glavnih uzroka za brzo spiranje boje sa kose jeste upotreba vruće vode i šampona koji u sebi sadrže sulfate. Ako želite da vaša boja što duže bude sveža i sjajna izaberite blage šampone na prirodnoj bazi i kosu perite mlakom vodom.

View this post on Instagram

A post shared by Tatiane Santos (@tatisantoswt)

IZVOR: IG / @tatisantoswt

Takođe, izbegavajte čestu upotrebu aparata za stilizovanje kose, poput fena, prese i slično.

Agresivni preparati za stilizovanje kose u vidu koncentrovanih maski za kosu, lakova za kosu, šampona, gelova i slično učiniće da se boja jako brzo počne spirati sa dlake, bude beživotna, a nekada čak mogu i da promene nijansu vaše kose.

Kada je reč o učestalosti farbanja, stručnjaci savetuju da je prihvatljivo farbati kosu jednom u mesec ili mesec i po dana. Ukoliko prilikom farbanja koristite profesionalne farbe, koje su dosta agresivnije, onda vremenski period između dva farbanja treba da bude još duži, a sve radi očuvanja kvaliteta kose.

View this post on Instagram

A post shared by Tatiane Santos (@tatisantoswt)

IZVOR: IG / @tatisantoswt

Autor: redportal.rs

#boja

#farba

#farbana kosa

#kosa

#trik