Na ovaj način najveća svetska kompanija planira da smanji potrošnju

Najk je predstavio svoju "resale" ponudu koja se zove Reciklirani Najk i koja bi trebalo da predstavlja odgovor na "second hand" prodaju koja u poslednje vreme uzima preveliki mah na tržištu.

Pored toga što "second hand" tržište kreće da zauzima sve veći prostor, Najk želi i da smanji troškove, a Reciklirani Najk predstavlja jednu od opcija koju bi najveći svetski proizvođač sportske garderobe mogao da primenjuje.

Ovaj projekat pokazao bi i posvećenost Najku onome što se zove održivi razoj, a čemu najveću podršku pruža kroz projekat pod nazivom Pokret ka nuli.

Prema izveštaju iz Najka, nakon što kupac vrati svoje patike u roku od 60 dana, u Najku će pokušati da vrate patiku u izdanje kao kada je bila nova i onda se prodaje na popustu, a sve u zavisnosti o tipa patike i stanja u kom se nalazi.

Reciklirani Najk će tako produžiti vek trajanja obuće, bilo da je ona nošena samo jedan dan ili da je došlo do greške u procesu proizvodnje.

Na početku ovaj program biće dostupan samo u 15 Najkovih prodavnica i to u Sjedinjenim Državama, uz plan da se ovaj koncept proširi za vreme 2021. godine, a i posle.

Autor: redportal.rs

#Najk

#nike

#obuća

#patike