Onlajn časovi plesa dobra su ideja za mršavljenje

Dok se skoro ceo svet bori protiv viška kilograma zadobijenog u toku pandemije, jedna žena iz Engleske izgubila je baš u poslednjih godinu dana skoro 50 kilograma na onlajn časovima plesa koje je pohađala tokom pandemije.

Naime, Su Morgan je pre samo godinu dana bila teška blizu 120 kilograma. Ona je tada, kako tvrdi, imala običaj da popije 2 litra gaziranih sokova dnevno, u proseku.

- Birala bih lagane večere poput pice, čipsa, a moje porcije su uvek bile ogromne - sećala se Morgan svojih starih navika.

S obzirom na to da samohrana majka 4 mališana, Morgan se uglavnom oslanjala na brzu hranu koju je mogla pojesti u hodu, kao i grickalice, kako bi izdržala svoje naporne dane.

Morgan sa svojom decom živi u Birmingemu, a telesna težina joj je postala toliko neizdrživa da je čak u jednom trenutku istraživala i o operaciji smanjenja kapaciteta želuca.

Foto: SWNS

To se desilo baš pred sam početak pandemije koronavirusa i lokdauna koji je nastupio. Međutim, lekari su joj rekli da će pre operacije svakako morati prirodnim putem da smrša kako bi zahvat uopšte bilo moguće izvesti.

Kada je shvatila koliko je situacija ozbiljna, Morgan je potpuno promenila svoju ishranu i zaljubila se u onlajn časove fitnesa, pod nazivom Rock Fit, internet program aerobika koji se odvija uz hevi metal muziku.

- Pronašla sam čas rok aerobika tokom lokdauna i zaljubila sam se. To je najzabavnije vežbanje koje sam ikada videla, a posle termina dobro se preznojim. Mnogo radim za druge ljude i mislila sam da je konačno vreme da učinim nešto za sebe - rekla je 40-godišnja Morgan.

U martu 2020. godine Morgan je počela da pohađa po minimalno 5 termina u toku nedelje. S obzirom da je bila uporna i izgurala tim tempom godinu dana, rezultati su bili zapanjujući i Morgan je uspela u nameri da izgubi skoro čitavih 50 kilograma.

Ona je objasnila da je tajna njenog uspeha u pronalaženju programa vežbanja čiji je, u međuvremenu, postala pasionirani obožavalac.

- Program Rock Fit nije dostupan u mom gradu, tako da sam zaista imala sreće što je bilo dostupno na internetu - izjavila je Morgan, zaključivši:

- Zaista sam ponosna na sebe i nadam se da mogu inspirisati druge da učine isto.

Autor: redportal.rs

#gubitak kilograma

#mrsavljenje korona

#mrsavljenje lokdaun

#mrsavljenje lokdaunu

#smrsala pandemija

#smrsala pandemiji