Direktorka HR-a Delta Holdinga otkriva kako je tekao njen razvojni put od prvog posla do danas, sa kojim se sve preprekama susretala, kao i šta bi poručila sebi sa početka karijere 😎👂

U prvom delu intervjua sa direktorkom HR-a Delta Holdinga Monikom Pejčić razgovarali smo o karijeri mladih u Srbiji i tome da li je velika karijera u Srbiji moguća, šta je preduslov za nju i na koji način je izgraditi. Dok ćemo se u ovom, drugom delu intervua, više fokusirati na njen uspeh kao pojedinca i saznati nešto više o Monikinom putu do vrha! 😎💪

Foto: redportal.rs

Kako nijedan uspeh ne dolazi preko noći, ma koliko god da se nekada činilo da je tako, verujemo da je tvoj put do njega bio dug i iscrpan. Stoga, smatramo da naše čitoce zanima kako je tekao tvoj razvojni put od prvog posla do danas, sa kojim si se sve preprekama susretala, kao i šta bi poručila sebi sa početka karijere. 😊

Moj prvi poslovni angažman bio je u kompaniji Banca Intesa, nekadašnjoj Delta banci koju je kupila italijanska bankarska grupacija Intesa Sanpaolo. Radila sam u sektoru za marketing i komunikacije, najpre kao asistent za PR, a zatim i za interne komunikacije i marketing. Trudila sam se da što više naučim, i to svoje znanje i danas primenjujem. Nakon toga, prijavila sam se za program Mladi lideri i dobila posao - moj prvi pravi posao.

Šta bi poručila sebi na početku svoje karijere? 

Uvek daj svoj maksimum, budi svoja i ostani svoja, isto što i danas govorim sebi. 😊

Otkrij nam nešto više o programu Mladi lideri čiji si deo.

Program Mladi lideri kreiran je 2012. godine u cilju pružanja mogućnosti mladim, talentovanim ljudima sa fakultetskim obrazovanjem da steknu svoje prvo radno iskustvo. Program je koncipiran tako da Mladi lideri imaju više rotacija u različitim Deltinim članicama i sektorima, u skladu sa njihovim afinitetima. Na svom putu razvoja karijere polaznici imaju podršku mentora, aktivno učestvuju u radu komiteta za inovacije i digitalnu transformaciju, rade na timskim projektima i pohađaju različite obuke i predavanja koja drže Deltini eksperti. Po završetku programa sa onim Mladim liderima koji su se najbolje pokazali produžavamo saradnju, na obostrano zadovoljstvo.
Do sada se preko 23.000 kandidata prijavilo na konkurs, a kroz program je prošlo njih gotovo 300. Danas je na direktorskim pozicijama sedmoro mladih lidera, među kojima sam i ja kao polaznik prve generacije.

Kako izgleda jedan tvoj dan? Kada ustaješ, kada ležeš, na koji način se odmaraš? 😊

Veoma sam disciplinovana u svakom smislu, ustajem u 6 sati, odlazim na spavanje u 22h. Vežbam svakog jutra po 30 minuta tokom kojih slušam predavanje iz oblasti u kojoj želim da budem bolja.
Ne pijem kafu, ali čajem započinjem svaki dan. Nakon zdravog doručka potpuno sam spremna za nove poslovne poduhvate, puna entuzijazma i elana. Na poslu mi je apsolutno svaki dan drugačiji, često ne mogu da predvidim aktivnosti koje ću imati tog dana, ali upravo je to čar posla koji obavljam.

Da li mora da se bira između karijere i porodice ili je moguće imati i jedno i drugo? 

Verujem da, ako ste u pravom timu, pitanje izbora se ne postavlja. Kao i u svakom dobrom timu podrška i razumevanje mora da postoji, jer razvoj drugog je i naš sopstveni. To je osnovni preduslov za ostvarivanje zadovoljstva na ovim životnim poljima.

Kako bi opisala svoj put do uspeha?

Red, rad, disciplina i uvek osmeh. Ako na tom putu ne uspemo da zadržimo osmeh, nijedno dostignuće nije uspeh.

Gde vidiš sebe za 5 godina? 

Pre bih rekla kako vidim sebe - ispunjenu, radosnu, okruženu dragim ljudima, sa istom količinom energije i entuzijazma koji trenutno osećam. 😊

Poruka za čitaoce Red portala?

Najveći uspeh je biti dobar čovek.

Autor: redportal.rs

#Delta Holding

#POSAO

#Srbija

#karijera

#mladi lideri

#monika pejčić