Disciplina čini čuda

Jedna žena je uštedela više od 6.000 dolara tako što ju je lokdaun u uslovima pandemije primorao da odloži praznike i odrekne se skupih noćnih provoda - što je značilo da je konačno uspela da kupi svoju 1. kuću.

Hana Lejford (31) radi kao frilenser i uspela je da uštedi tačno 6.952 dolara tokom pandemije - što znači da je konačno imala dovoljno novca za učešće u kreditu za kuću, koju je u novembru kupila zajedno sa svojim verenikom.

Hana živi u Gejtšedu u Engleskoj, a do sada je obično odlazila na odmor 3 ili 4 puta godišnje i svake nedelje je uživala u izlascima i skupim večerama. Međutim, kada je nastupila pandemija, ona i njen partner složili su se da će tokom lokdauna uštedeti novac za nešto smisleno.

Ona je rekla da se opirala iskušenjima dok su prijatelji leteli na odmor tokom praznika, a restorani tokom leta imali primamljive ponude i akcije. Umesto toga, odlučila se za živopisne vožnje biciklom sa prijateljima i noćne sastanke kod kuće sa svojim partnerom. Do novembra je uspela da uštedi skoro 7.000 dolara, kako bi dodala na štednju od prethodnih 5 godina - što je bio poslednji, ali veliki korak prema obezbeđivanju sopstvenog doma, jer je to značilo da su konačno imali dovoljno novca za učešće u kreditu.

- Uvek sam se trudila da uštedim mrvice, ali nikada previše, jer mi se dopadalo da mogu da izlazim i uživam. Odlazila bih na odmor 3 ili 4 puta godišnje, sa svojim partnerom ili prijateljima. Tu su i skupi noćni izlasci, pića i odlasci u bioskope - ne shvatate koliko to dodaje - rekla je Hana, dodajući:

- Mislim da mi je zaključavanje pomoglo da malo odrastem i da se usredsredim na važne stvari - a krajnji rezultat je bio nešto zaista značajno. Da mi je neko rekao u martu 2020. godine da ću uskoro kupiti svoju 1. kuću, nikada im ne bih verovala.

Hana i njen verenik su počeli da štede pojedinačno za zajednički dom ubrzo nakon 1. dejta pre 5 godina - ali Hana je tada rekla da će uspeti da sačuva samo „mrvice i sitnice“ jer je volela da uživa u ugodnom načinu života.

- Pandemija je za mene počela kao vrlo izazovno i neizvesno vreme - ali s obzirom da sam uspela da ostvarim taj poslednji napor do sopstvenog doma, sve je to vredelo - poručila je Hana.

Nakon što je do novembra uspela da izdvoji skoro 7.000 dolara koje je pridodala na ušteđevinu za kuću, to se ispostavio kao poslednji korak koji je bio potreban da bi ovaj 31-godišnji par postigao svoj cilj. Tada su konačno zajedno skupili svu ušteđevinu i položili učešće za kredit na trosobnu kuću u Gejtšedu.

Kada se uselila u novu kuću krajem novembra, Lejford je rekla da je njihov novi dom u Gejtšedu upravo ono za čim su tragali.

- Čak i kada se sada šetam po kući, nakon što ovde živimo više od 3 meseca, još uvek sam u šoku. Definitivno sam propustila odmor u inostranstvu, izlaske i viđanje sa prijateljima, ali vredelo je zbog ovoga - zaključuje Hana.

Autor: redportal.rs

#novi dom

#uštedela za kuću

#štednja