Zelena i crvena su boje zdravlja 😍

Tri domaće namirnice sadrže antioksidante i pravi su eliksiri mladosti! 😁 Uvek se trudite da konzumirate organske ili domaće proizvode, jer će oni imati najveći učinak i najviše doprineti vašem zdravlju. 😊 Prema portalu Magazin Novosti.rs, reč je o sledećim namirnicama:

PERŠUN

Vitamin C i karotinoidi u sastavu peršuna imaju moćno antioksidantno dejstvo i eliminišu toksine iz organizma. Oni podstiču proizvodnju glutationa, koji je, prema rečima naučnika, glavni ključ mladosti. Peršun takođe čisti krv, sprečava oticanje i štiti organizam od virusa i bakterija.

KUPUS

Zahvaljujući visokom sadržaju indol-3-karbinola, kupus, karifol i brokoli imaju izraženo antikancerogeno dejstvo i regulišu metabolizam ženskih hormona.

Sok od slatkog i kiselog kupusa blagotvorno utiče na kožu i sprečava bore. Serum i antocijani u sastavu kupusa usporavaju proces starenja, a vitamin K bori se sa degeneracijom nervnih ćelija.

PARADAJZ

Paradajz sadrži veliku količinu antioksidansa likopina koji snižava rizik od moždanog udara i sprečava kancer želuca, prostate i pluća. Osim toga, on poboljšava vid i stimuliše proizvodnju kolagena, koji čuva mladost kože. Jabukova i limunska kiselina u sastavu paradajza neutrališu višak materija nastalih u procesu metabolizma i štite organizam od prekovremenog starenja.

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#eliksir

#eliksir mladosti

#kupus

#mladost

#paradajz

#peršun