Zvuči čudno zar ne?

Američko ministarstvo rada je sprovelo istraživanje o tome koliko žene u proseku dnevno potroše vremena na pranje veša i rezultat je 17 minuta!

To znači da se uvek traže neki načini za efikasnije pranje, bolje efekte pranja (mekša garderoba npr.), kako složiti ispeglan veš itd. Od svega ovoga što smo pomenuli, ovaj tekst nije ni o efikasnijem pranju u smislu potrošnje vremena, niti o peglanju veša, već o efektu pranja.

Za fantastične efekte dovoljne su vam neke od stvari koje imate kod kuće "za svaki slučaj".

Jedna od takvih stvari je aspirin. Čudno? Jeste, ali je i jako dobro za ono što je vama potrebno. Aspirin duboko ulazi u tkaninu zamrljane odeće i efikasno uklanja prljavštinu, a pogotovo je dobar za fleke od znoja koje su svima iritantne i užasavajuće.

Imate tragove krvi na odeći? I tu je aspirin vaš dobar saradnik. Potrebno je da ga rastvorite u hladnoj vodi. Ukoliko voda bude hladna efekat će biti potpun, dok vruća voda može da fiksira proteine u krvi duboko u tkaninu.

Tečni omekšivač u tom slučaju nikako! Pogotovo ako perete belu odeću. Međutim, čak ne bi trebalo da sortirate ni po boji, već po gustini tkanine. Teške tkanine upijaju više vode od lakših, pa se deterdžent u različitom stepenu ispire iz različitih predmeta.

IZVOR: YT / BRIGHT SIDE

Autor: Novosti Magazin / redportal.rs

#Aspirin

#Sredstvo za fleke

#pranje

#veš-mašina