Devojke znaju, momci i ne baš 😅

Skroman, jednostavan a tako moćan, sunđerasti aplikator, poznatiji kao bjuti blender, uneo je pravu revoluciju u bjuti industriju. Zbog lakoće primene zasenio sve svoje prethodnike: od tradicionalnih sunđera do četkica. Njegov jajasti oblik idealan je za nanošenje tečne šminke: prajmera, pudera, korektora, senki, rumenila, hajlajtera, bronzera…

Neka od pravila za dobro korišćenje bjuti blendera, prema portalu Make-up.rs, sledeća su:

💎 Sunđer prvo pokvasiti mlakom vodom, iscediti višak tečnosti, a potom ga umočiti u proizvod koji želmo da koristimo. Bjuti blender ne sme biti suv jer će tada upiti preveliku količinu pudera (ili neke druge tečne šminke), koja neće moći ravnomerno da se rasporedi po licu.

💎 Puder istisnuti na nadlanicu ili ga prstima rasporediti po licu u vidu tačkica, a tek onda započeti blendanje. Pakovanja pojedinih proizvođača sadrže male zaobljene pregrade u koje se može istisnuti puder, pa se tako ne moraju prljati ni ruke.

💎 Za ultralaganu pokrivenost sunđer pre svake upotrebe direktno natopiti mlakom vodom iz slavine, a potom ga blago ocediti. Tako će bjuti blender uvek biti dovoljno vlažan pre nego što se umoči u podlogu i nikada neće upiti previše proizvoda, pa nema bojazni od gomilanja i stvaranja veštačkog izgleda.

💎 Neophodno je temeljno oprati bjuti blender posle svake upotrebe (antibakterijskim sapunom ili blagim šamponom). Još važnije, ostaviti ga da se dobro osuši.

💎 Nikad ga ne odlagati mokrog jer će se bez vazduha i svetlosti ubuđati i usmrdeti. Čuvati ga na suvom mestu, po mogućstvu u kutiji sa poklopcem ili vrećici za nakit, kako ne bi skupljao prašinu.

Iako je većini devojaka poznato kako bjuti blender izgleda, to baš nije slučaj sa momcima. 😅 Jedna tviterašica je to i pokazala 👇🏻:

IZVOR: TW / @samovinjak

Ima logike, zar ne? 🤣🤣🤣

Autor: make-up.rs / redportal.rs

#bjuti blender

#devojka

#dečko

#pitanje

#šminka