Jedan od dečaka koji ima 17 godina podelio je skrinšotove navodeći da je Čarls nastavljao da flertuje sa njim putem Instagrama, i nakon što je saznao njegove godine.

Džejms Čarls poznat je kao jedan od najpopularnijih bjuti jutjubera, međutim, poslednja 3 meseca našao se u centru pažnje zbog optužbi da je slao seksualne poruke maloltenicima.

View this post on Instagram

A post shared by James Charles (@jamescharles)

IZVOR: IG / @jamescharles

Pre svih optužbi, Čarls se na ovu temu prvi put oglasio kada je u januaru odbranio zvezde TikToka 22-godišnjeg Ondreaza Lopeza i 19-godišnjeg Ksavijera Lopeza, koji su se u tom momentu i sami suočili sa optužbama da iskorišćavaju maloletnike.

U februaru se oglasio 16-godišnji dečak koji je tvrdio da je Čarls radio na tome da stvori povezanost između njih, kako bi mogao emotivno i fizički sa njim da manipuliše, kao i da ga je pritiskao da razmenjuju slike putem Snepčet aplikacije. Bjuti jutjuber je tada izjavio da u vreme dopisivanja nije bio svestan dečakovih godina. Do kraja februara, još 3 dečaka su javno progovorila o negativnom seksualnom iskustvu sa Čarlsom. Jedan od dečaka koji ima 17 godina podelio je skrinšotove navodeći da je Čarls nastavljao da flertuje sa njim putem Instagrama, i nakon što je saznao njegove godine.

Početkom marta, američka emisija koja se emituje na Jutjubu pod nazivom Instant Influencer koju vodi Čarls, objavila je obaveštenje da će nova sezona imati novi kreativniji sadržaj, ali i novog voditelja.

Čarls je sada suočen sa još jednom optužbom. Naime, 15-godišnji tinejdžer iskoristio je TikTok kako bi podelio skrinšotove dopisivanja sa Čarlsom. Nakon što je dečak počeo da deli slike njihovog dopisivanja na stori Snepčeta, Čarls ga je blokirao i optužio da je lagao u vezi svojih godina.

Jutjuber se nije oglašavao povodom nove optužbe.

View this post on Instagram

A post shared by James Charles (@jamescharles)

IZVOR: IG / @jamescharles

Autor: vulture.com / redportal.rs

#Džejms Čarls

#bjuti

#jutjuber

#optužba

#seksualno zlostavljanje