Ovo jelo se tradicionalno priprema u gradu Donjang na istoku Kine

Kina je poznata po tome što u okviru svojih jelovnika nudi raznovrsna i veoma ukusna jela, ali postoje i ona koja sigurno nikada ne biste probali. Jedno od njih možda može biti i specijalitet koji se tradicionalno priprema u gradu Donjang na istoku Kine, a reč je o jajima kuvanim u mokraći.

Kako bi se spremilo ovo jelo potrebno je jaja kuvati u mokraći nevinih dečaka, najbolje uzrasta do 10 godina. Kada se jaja skuvaju njihova ljuska se lomi i ona se ponovo vraćaju u mokraću da se kuvaju još nekoliko sati.

Da se ovo jelo smatra pravim specijalitetom dovoljno govori i njegova cena, koja je duplo veća od cene običnih jaja u Kini.

View this post on Instagram

A post shared by zanimljiva planeta (@zanimljiva_planeta)

IZVOR: IG / @zanimljiva_planeta

Miris ovog jela je veoma jak i specifičan, a njegovi prodavci u Kini smatraju da ima pozitivno dejstvo na zdravlje i da ukoliko ga pojedete nećete patiti od sunčanice i bićete dobrog zdravlja, piše Kurir.

Autor: redportal.rs

#Dečak

#jaja

#jelo

#kina

#mokraća

#specijalitet