Trik zlata vredan ✨

Svakodnevno sređivanje i kućne obaveze zahtevaju dosta vremena koje nam sve više nedostaje. Naročito je problem još veći kada na red dođe ribanje ringli nakon kuvanja, a još više čišćenje rerne kojoj se mora posvetiti posebna pažnja koliko god da se redovno održava.

Kako niko ne voli korišćenje hemije zbog jakih mirisa koja nisu zdrava za organizam, ne voli ni ribanje čak i kada se koristi sva potrebna oprema i vidu žice i rukavica.

Kako bi sve sve to izbeglo otkriven je trik koji će brzo očistiti rernu i izbeći korišćenje sredstava za čišćenje.

Sve što je potrebno da uradite je da zagrejete rernu na 120 stepeni, napunite veliki pleh vrućom vodom do 3/4 i stavite na srednju rešetku.

Zatvorite rernu i ostavite pleh unutra najmanje 15 minuta, zatim ugasite i sačekajte da se ohladi. Voda će isparavati i otapati naslage hrane sa zidova i rešetki rerne. Kada voda bude mlaka, dodajte malo deterdženta i sunđerom prebrišite unutrašnjost rerne bez ikakvog ribanja.

U nastavku pogledajte kompletnu proceduru:

IZVOR: YT / LexTek

Autor: redportal.rs

#hemija

#hrana

#kuhinja

#rerna

#trik