Bjuti tajne popularne pevačice i glumice

Popularna američka pevačica i glumica Medison Bir u videu koji je snimila za Jutjub kanal magazina Vogue otkrila je svoju bjuti rutinu i pokazala na koji način postiže savršen nude look, odnosno prirodan izgled uz pomoć mejkapa.

Prvi deo bjuti rutine obuhvata čišćenje i negu kože. Pre nego što počne sa šminkanjem Medison temeljno očisti lice gelom za čišćenje, nakon čega nanosi tonik i koristi roler za lice. Nekoliko minuta prelazi rolerom po licu u različitim pravcima da bi kasnije nanela hranljivu kremu. Finalni koraci u nezi lica jesu prskanje hidratantnog speja na lice i nega predela oko očiju La Mer kremom za okoloočno područje.

Kada je šminkanje u pitanju pevačica je na samom početku gledaocima pokazala trik kojim "podiže" obrve. Naime, ukoliko želite da isprobate ovaj trik biće vam potrebna četkica za obrve i sapun koji ćete samo malo navlažiti. Potom, pređite nekoliko puta četkicom preko sapuna, a nakon toga preko obrva u pravcu od kapka ka čelu. 😉

Foto: Printscreen YouTube/Vogue

Medison tečnu podlogu nanosi bjuti blenderom, odnosno specijalnim sunđerčićem za nanošenje šminke, a nakon pudera koristi korektor u dve nijanse, u području ispod očiju, iznad obrva, na vrhu nosa i na bradi.

Za konturisanje lica glumica i pevačica koristi tečni proizvod za isticanje kontura. Rumenilo iste teksture koristi kako bi naglasila jagodice. Puder u prahu potom nanosi ispod očiju i lice dodatno konturiše bronzerom u kamenu.

Medison na oči nanosi senke u boji kože u nekoliko slojeva, stvarajući na taj način prirodan izgled mejkapom. Oči naglašava i ajlajnerom koji nanosi samo u ugao oka i potom koristi maskaru.

Kada je reč o usnama, Medison ih je prvo naglasila i oivičila olovkom za usne, a potom stavila sjaj u boji mesa.

Čitav postupak nege lica i šminkanja možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / Vogue

Autor: redportal.rs

#bjuti rutina

#medison bir

#mejap tutorijal

#šminkanje