Osim što je jednostavna za pripremu, ova pita je i vrlo povoljna, ali i niskokalorična. Takođe, idealna je za dane posta.
Od sastojaka vam je potrebno:
Pakovanje šampinjona,1/2 glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja mlevenog paradjza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.
Priprema:
Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu. Kore iseći na 3 duže trake, i ređati jednu na drugu, a između premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom. Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom.
Najkusniji recept za špagete 👨🍳
Bejbi JODA u srpskoj narodnoj NOŠNJI 😍
Autor: redportal.rs