Ona voli samo patike, patike za trčanje 😅

Mnogi svoje omiljene patike s vremena na vreme operu u veš-mašni. Međutim, da li je i koliko to ispravno? 🤔

Najlakši i najbrži način pranja patika jeste ubacivanje u veš-mašinu: zaboravimo na njih nekih sat vremena, a izađu kao nove. 😅

Stručnjak i vlasnik jedne firme za čišćenje Vil Lankston otkrio je zašto to možda i nije najpametnija ideja, prenosi The Sun. Prema njegovim rečima:

Savetujem da ne perete tako patike, te da ih nikako ne stavljate u veš-mašinu. Toplina može zgužvati patike i uništiti lepilo koje ih drži. Sušilica ih takođe može smanjiti zavisno od materijala od kojeg su napravljene.

IZVOR: YT / Bombe Devedesetih

Najbolji način čišćenja jeste lagano brisanje vlažnom krpom. Lankston takođe savetuje stavljanje teniske loptice u sušilicu ako želite mekane peškire.

Ako želite da vam peškiri, kaputi ili jastuci budu mekani, stavite tenisku lopticu u sušilicu zajedno s njima. Osim što će sve biti mekano i glatko, zahvaljujući teniskoj loptici, sve će se brže osušiti.

Vil je, uz savete, srušio i jedan mit o ubijanju bakterija:

Previše praška za pranje veša može stvoriti probleme kao što su mrlje na odeći, smrad u mašini i duže sušenje odeće. Takođe, pranje veša na visokoj temperaturi ne ubija bakterije - stavite izbeljivač na bazi hlora.

Autor: lepotaizdravlje.ba / redportal.rs

#patike

#pranje

#veš-mašina