Lejdi Gaga samo jedna od žrtava

U februaru je šetač pasa Lejdi Gage ubijen i ukradena su 2 od njena 3 francuska buldoga, da bi ih dan kasnije jedan prolaznik pronašao vezane za stub.

Pevačica je u međuvremenu ponudila nagradu od 500.000 dolara za siguran povratak svojih malih čudovišta, Gustava i Kojija.

Međutim, samo tokom 2021. godine širom SAD zabeležen je niz sličnih zlokobnih krađa francuskih buldoga. Vlasnici koji ne mogu da utroše toliku količinu novca na svoje ljubimce zaista imaju razloga da se plaše da bi njihovi kućni ljubimci mogli biti sledeći.

U januaru su lopovi napali ženu iz San Franciska i ukrali joj petomesečno štene, dok su drugi razbojnici pucali na teksaški par iz AR-15 pre nego što su zgrabili njihovog buldoga. Tokom prošle nedelje, još jedan francuski buldog je ukraden iz dvorišta u San Hozeu u Kaliforniji.

Vlasnici francuskih buldoga izrazili su svoju zabrinutost i na Tviteru.

IZVOR: TW / @arri1124

- Prvo dama iz Kalija, a sada su ukrali i francuske buldoge Lejdi Gage! Mene je strah da šetam svog mališana. Mislim da ću sigurno uložiti u zaštitu - napisala je jedna tviterašica.

IZVOR: TW / @toriimccue

- Iskreno se bojim da hodam predaleko sa [mojim psom, jer] je puno ovih situacija unapred smišljeno. Svi vlasnici pasa, a posebno vlasnici francuskih buldoga, obavezno treba da menjaju rutu kada ih šetaju - upozorila je druga korisnica Tvitera.

Prosesionalni uzgajivač francuskih buldoga Džejms Harison o celoj situaciji kaže da FBI na primer navodi da je količina novca koju provalnici ukradu iz banke u toku pljačke u proseku 6.500 dolara. U tom smislu, nije ni čudno što su vlasnici francuskih buldoga za razbojnike primamljive mete, zbog cene koju ovi ljubimci imaju na tržištu.

- Francuski buldozi su laka meta. Znatno je lakše odšetati sa nečijim francuskim buldogom nego pljačkati banku - rekao je Džejms Harison, iskusni uzgajivač ove rase pasa, dodavši:

- Ove krađe su toliko učestale da je bilo samo pitanje vremena kada će se to dogoditi psima koji pripadaju slavnoj ličnosti - objasnio je on.

Autor: redportal.rs

#Lejdi Gaga

#buldog

#francuski buldog

#krađa