Šta muškarci vole videti na ženama, a što ne vole?

Šta muškarci vole videti na ženama, a što ne vole? Koje su to fizičke osobine koje smatraju neodoljivim? Naučnici su pregledali čitav niz studija kako bi utvrdili upravo to - generalne osobine privlačnosti žena, piše Dubrovački dnevnik.

Prema njima, ovo su konkretne stvari koje većina muškaraca smatra privlačnima, a kad muškarac 'odmerava' ženu, on pritom nesvesno radi ono što naučnici nazivaju 'procenom podobnosti za reprodukciju', koja je evolucijski uslovljena.

🦋 Omer struka - bokova ❗

Većina ljudi je, u zapadnim istraživanjima o debljini partnera, izjavila kako preferira one normalne težine. Međutim, studije iz drugih krajeva sveta upozoravaju kako na pojam idealnog partnera najviše utiče okolina. Tako se u siromašnijim zemljama žena bujnije građe smatra zdravom i plodnom, a time i seksepilnom, prenosi 24sata

🦋 Veličina grudi nije presudna ❗

Kad su grudi u pitanju, studije tvrde da je reč o individualnom odabiru temeljenom na kulturi i ukusu. Nisu presudne u odabiru niti upućuju na plodnosti i zdravlje. Prema istraživanju, kod odabira "idealne veličine", najbolje prolaze one srednje - odnosno C košarica.

Osim toga, većina muškaraca ističe kako im je od same veličine važnije da one stoje visoko, jer im to ukazuje na mladost povezanu s plodnošću.

🦋 Šminka da, ali ne ovakva ❗

Iako većina muškaraca tvrdi da vole kada žene ne nose šminku jer tada deluju prirodnije, prema jednom istraživanju našminkane žene pre će uhvatiti pažnju muškarca. No to se odnosi samo na određenu vrstu šminke. Žene koje nose tamniju šminku manje zaokupljaju pažnju muškaraca te ih muškarci manje zovu na dejtove. U stvari je muškarcima privlačna neutralna i prirodna šminka.

🦋 Prosečno je i lepo ❗

Kao što studija sugeririše, više volimo izgled koji nam deluje prosečnije. To može imati različita objašnjenja: ili ga povezujemo s biološkim prednostima poput dobrih gena, ili mozak jednostavno preferira više tipična lica.

🦋 Visok glas ❗

Ako imaš visok glas, već si privlačnija od mnogih drugih žena. Studije pokazuju da se žene s dubljim glasom smatraju i manje privlačnima, odnosno visok glas se čini ženstvenijim, pa samim time i više seksi. 🎶🎶

🦋 Zdrava kosa ❗

Duga i sjajna kosa zdravog sjaja muškarcima ostavlja utisak o dobrom zdravlju žene. Naravno, to je genetski uslovljeno, no na to se može uticati - preterano farbanje i razni hemijski tretmani mogu uništiti bujnost kose i njen zdravi sjaj. Boja, pokazuju istraživanja, tu nema presudnu ulogu, no zanimljivo je kako muškarce obično najviše privlače žene čija boja kose liči onoj njihove majke.

🦋 Crvena boja ❗

Sve više istraživanja pokazalo je kako žene vrlo često odaju signale o tome kako se osećaju i šta žele bojom svoje odeće, a crvena boja odeće jasno i glasno šalje poruku - 'želim seks'. 😈

Naučnici su takođe otkrili kako žene u vreme ovulacije imaju tendenciju da nose odeću crvene ili ružičaste boje kako bi privukle pažnju muškarce.

🦋 Osmeh ❗

Širok i iskren ženski osmeh privlači muškarce koji u njemu vide pozitivan signal za prilaženje i započinjanje razgovora, a žene sa smislom za humor i zaraznim osmehom imaju puno više uspeha kod muškaraca od ukočenih ili namrgođenih žena. Osim toga, osmehom se otkrivaju i zubi, čija boja i stanje upućuje i na opšte zdravstveno stanje. 😎

Autor: Dubrovački dnevnik

#Boja glasa

#boja kose

#crvena boja

#osmeh

#privlačnost