Od viška glava ne boli 😁

Palačinke su većini omiljena poslastica, da li slana ili slatka, svejedno je. 😁

Možemo da ih pravimo na različite načine i ono što je najbitnije jednostavno i brzo se spremaju.

Obično kada stavimo u tiganj smesu za poslednju palačinku, ostatak iz posude bacamo, što je velika greška. Ostatak smese koji sadrži jaje, mleko i brašno može se pametno iskoristiti istog dana ili dan kasnije.

Prvo što možete da uradite da ispohujete svinjsku šniclu, belo meso ili ribu.

Foto: informer.rs

Takođe, možete da napravite mini uštipke. Dodajte brašno i prašak za pecivo, malo soli i uštipci su gotovi. Poslužite ih sa krem sirom, mladim lukom i dimljenim lososom.

Foto: Pixabay.com

Napravite američke palačinke. Testo za palačinke može da prenoći u frižideru. Sutradan mu dodajte prašak za pecivo i još malo brašna, i u maslacu ispržite male, pufnaste američke palačinke, savršene za svaki obrok.

Foto: Pixabay.com

Autor: redportal.rs

#hrana

#palacinke

#smesa za palacinke