Lako se priprema, a preukusan je 😍

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu otkriva da su za fantastičan hleb potrebna samo 2 sastojka, ako ne računamo so i vodu, razume se.

Džejmi je objasnio da recept uopšte ne mora da bude komplikovan da bi hleb ispao odlično.

U nastavku pročitajte postupak.

Sastojci

Kesica suvog kvasca

Kilogram oštrog brašna

Foto: Pixabay.com

Priprema 😍

U veliku posudu sipajte 650 mililitara vode, pa u to dodajte kvasac i mešajte nekoliko minuta. Dodajte veći deo brašna i pola kašičice soli, pa sve izmešajte. Zatim rukama oblikujte loptu, po potrebi dodajući još brašna sve dok testo ne prestane da se lepi. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da ga mesite oko 5 minuta, kako bi bilo elastično i glatko. Oblikujte loptu, stavite je u posudu, prekrijte krpom i ostavite oko sat vremena da nadođe. Posle toga, kratko premesite testo, oko 20 sekundi. Oblikujte ga po želji, pa ostavite da nadođe još oko 30 sekundi. U međuvremenu, zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite hleb u rernu i pecite oko 35 minuta ili dok ne dobije zlatnu nijansu.

Autor: redportal.rs

#Džejmi Oliver

#Hleb

#recept

#sastojci