Bez šećera i glutena

Ako biste mogli da promenite bilo šta u svojoj ishrani, bilo bi jesti šta god želite bez gojenja. Šta ako vam kažemo da je to moguće? Srećom, stigli smo do ovog vremena gde su varijacije naših omiljenih slatkiša i hrane beskrajne.

Recept koji je savršen za sve gurmane - U ovim čokoladnim kolačićima nema ni šećera ni mlečnih proizvoda. Umesto toga, ovde ćete staviti bademovo brašno, bademov puter, ječam i orahe. Tako dobijate puno proteina i vlakana. Pored toga, začini koje stavite u kolačiće će vas ispuniti blagodatima. Napravimo ih.

Foto: Unsplash.com

Potrebni sastojci:

1 veliko jaje, 1 kašičica ekstrakta vanile, pola šolje bademovog putera, 1/4 šolje bademovog brašna, malo krupne soli, pola šolje kokosovog šećera, pola kašičice sode bikarbone, 1/4 šolje seckanih oraha, 1/4 šolje ječma, 1/4 šolje komadića crne čokolade.

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i u pleh stavite nelepljivi papir. U velikoj posudi umutite jaje, vanilu i bademov puter. Dodajte bademovo brašno, so, kokosov šećer i sodu bikarbonu dok ne dobijete paperjastu smešu. Na kraju dodajte orahe, ječam i komadiće čokolade.

Uzmite kašike iz testa kašikom i pecite kolačiće u rerni 10-15 minuta. Možete ih ostaviti na sobnoj temperaturi 2-3 dana ili staviti u zamrzivač, u slučaju da ne želite stalno da jedete. Iako sa tako malo kalorija i hranljivih sastojaka, ovi kolačići su toliko ukusni, da nećete zažaliti što ste ih napravili.

Autor: redportal.rs

#dijeta

#hrana

#keks

#recept