Top mejkap trikovi 💄

Nije potrebno da budete profesionalni šminker kako biste postigli porculanski izgled lica, već je dovoljno da znate nekoliko mejkap trikova zlata vrednih, koje ćemo sa vama podeliti u nastavku teksta:

1. Adekvatna priprema

Kako bi vaš ten bio savršen, neophodno je da kožu lica adekvatno pripremite za šminku. Pre nego što puder nanesete na lice, morate ispoštovati korak čišćenja i nege. Dakle, pre svega temeljno očistite lice i potom ga hidrirajte hranljivom kremom ili serumom koji koristite. Proizvode za negu potrebno je naneti minimum 10 minuta pre početka šminkanja.

2. Ne zaboravite prajmer

Nezaoblilazni korak na putu do postizanja porculanskog tena jeste prajmer, koji je još jedan deo pripreme lica pred nanošenje pudera. Nakon što adekvatno nahranite kožu nanesite prajmer, koji će kožu lica učiniti glatkom, sjajnom i ublažiti nepravilnosti.

3. Nanošenje pudera

Način nanošenja pudera takođe igra bitnu ulogu prilikom šminkanja. Najbolji način za nanošenje pudera podrazumeva korišćenje bjuti blendera (posebnog sunđera za šminkanje) ili četkice od veštačke dlake.

Ukoliko koristite bjuti blender, potrebno je da ga pokvasite, potom ocedite i njime tapkajući raznosite puder po licu. Što duže budete tapkali, to će vaš ten izgledati prirodnije i lepše. Na isti način nanesite i korektor, nakon pudera.

4. Fiksiranje

Kao poslednji korak prilikom stvaranja porculanskog izgleda mejkapa dolazi fiksiranje. Puder možete fiksirati kamenim puderom, fiksatorom u prahu ili spreju. Korišćenje ovih proizvoda učiniće da se puder "ne pomera" sa lica, ne razmazuje i da se koža ne masti, odnosno ne prosija.

Autor: redportal.rs

#izgled

#mejkap

#porculanski ten

#puder

#ten

#šminka