Ne postoji niko ko je prešao na sledeći, viši nivo, a da nije osetio strah

Svaki put kad vam dođe nešto veliko, u vama se oglasi alarm. I dok vaše srce žudi da ga primi, jer je naporno radilo za to, vaš um počinje da aktivira strah da vas zadrži u vašim sigurnim, ali stajaćim vodama. Ali izlaženje iz zone komfora je ono što donosi najveće darove vašoj duši.

Foto: Unsplash.com

Ne postoji niko ko je prešao na sledeći, viši nivo, a da nije osetio strah. Bez obzira kako se osećamo zbog toga, sprečava nas da živimo život kakav želimo. Ispunjava nas sumnjama, nesigurnostima, ali ove negativne misli su na kraju ogroman dar.

Foto: Unsplash.com

Jer to znači da ste na dobrom putu i ​​da će vam ono što smatrate promenom zaista pomoći da poboljšate svoj život. Ako ostanete u svojoj zoni komfora, ostajete sigurni u velikoj zamci. Ego koji se plaši toliko je malen i udoban da će učiniti sve da ostane sakriven iza.

Glasovi straha, međutim, znače da vam ide dobro. Što su intenzivniji, to je veća pozitivna promena u vašem životu.

Foto: Unsplash.com

Prihvatite glasić Ega, uverite ga tako što ćete mu reći da ništa što je dobio nije u prilog pravom razvitku. Naučite da ga vodite ovim putem, a ne da on vodi vas. Skromnost je vrlina, zapamtite.

Foto: Unsplash.com

Ulaskom u novu godinu, posebno nakon apsolutno subverzivne 2020. godine, veća je potreba da se suspenzije ostave po strani i racionalizuju vaši strahovi. Prolazak vremena ne ostavlja prostora za odlaganje i oni koji se plaše da naprave ovaj skok vere biće konstantno u zaostatku za drugima koji vredno napreduju.

Foto: Unsplash.com

Zato ne započinite novu godinu sa lenjošću ili žaljenjem i pripremite svoje više JA za sve teške, ali i lepe stvari koje dolaze.

U tome će vam pomoći pravilno planiranje, koje će rasporediti vaše glavne ciljeve, kako biste pripremili faze koje prethode njihovom postizanju, ali i rezervni plan koji će vas tamo odvesti, možda na alternativni način. Na ovaj način ćete imati siguran kompas za navigaciju bez obzira na sve.

Foto: Unsplash.com

Nađite sebi dnevnu dozu inspiracije koja vam je potrebna!

Autor: redportal.rs

#inspiracija

#motivacija

#navike

#psihologija