Ako ste do sada mislili da je odabir naših ciljeva slučajan (i srećan) proces našeg mozga, sada je vreme za preispitivanje

Možete li da zamislite da imate najvažnijeg saveznika u glavi? Šta se dešava kada mozgu damo prave signale? Koliko je važno usredsrediti se na ono što zaista želimo da postignemo? Ako ste do sada mislili da je odabir naših ciljeva slučajan (i srećan) proces našeg mozga, sada je vreme za preispitivanje.

Foto: Unsplash.com

Zato dajte prava uputstva RAS-u (neuronskoj mreži) svog mozga i ne gubite se među bezbroj dobrih namera koje vode ka drugom nerealizovanom planu. Ova grupa našeg nervnog sistema jedan je od naših najboljih saveznika u nastojanju da se usredsredimo na suštinu.

Foto: Unsplash.com

Što više zbunjujućih naredbi učitavamo u naš sistem, to više dezorijentišemo RAS od filtriranja nepotrebnih informacija i izolovanja radnji koje su strane našem cilju. Davanjem prioriteta ciljevima i fokusiranjem na ono što vam je najvažnije, moći ćete da pošaljete pravi signal RAS-u. I ovo je početak vrlo velike promene.

Foto: Unsplash.com

Dakle, razjasnite svoje ciljeve i namere i vidite kako se vaš život transformiše.

Foto: Unsplash.com

Autor: redportal.rs

#ciljevi

#inspiracija

#motivacija

#psihologija

#uspeh