Za um oštar poput žileta!

Način na koji vežbate je skroz ličan. Pravo vreme, trajanje i vrsta koja vam najviše odgovara zavise od vašeg ukusa i rasporeda.

To smo već znali. Ono što verovatno niste znali je kako su vežbe povezane sa zdravljem mozga i koja su 3 jednostavna koraka koja vam oštri um poput žileta. Ne samo sada, već dugoročno. Neurolog dr. Sandžaj Gupta je svoj život posvetio istraživanju zdravlja mozga. I zaključio je da postoje 3 ponašanja koja moramo imati kada vežbamo. Sve u isto vreme.

Foto: Unsplash.com

- Kao lekar i javni službenik primetio sam da ljudi imaju ograničenu predstavu o tome šta je mozak sposoban da radi dok vežbate i kako može poboljšati svoje zdravlje. Mislimo da je zatvoreno u crnu kutiju, a ne instrument koji se menja - rekao je Sandžaj

Ovo su 3 koraka koja morate preduzeti ako želite oštar i bistar um:

Fizička aktivnost je poput đubriva za moždane ćelije. Oni rastu, opstaju i funkcionišu složenije kroz nova iskustva, nagrađujući i smanjujući stres. Dakle, prvi potez je fizička vežba, bilo koje vrste. Sledeći korak su socijalni odnosi. Nebrojene studije su zaključile da jak društveni krug povećava očekivani životni vek i smanjuje zdravstvene probleme.

Foto: Unsplash.com

To u praksi znači da idealna teretana uključuje prijatelje i dobro društvo. A da biste upotpunili recept za uspeh, nije dovoljno da zajedno krenete u šetnju. Treba da komunicirate jedni s drugima. Razgovarajte o problemima koji vas se tiču ili održavajte jak kontakt očima u vežbama visokog intenziteta. Da, čak i ako je neprijatno. Najjednostavniji način je da nađete devojku, krenete u brzu šetnju i razgovarate o svojim vestima. Ali ova 3 ponašanja daju vam dugovečnost i mozak koji će raditi ispravno.

Foto: Unsplash.com

Birajte treninge koji su društvenog karaktera, kako biste uvrstili sve što je doktor Gupta savetovao.

Autor: redportal.rs

#Um

#teretana

#trening

#treninzi

#vežbe