Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih 😏

Kažu da je ples, kao i muzika, univerzalni jezik koji razume ceo svet i da se kroz ples otkrivaju prava osećanja. Ples ima tu moć da donose posebnu radost kako onima koji plešu, tako i onima koji su samo posmatrači.

Dokaz ovog je video-snimak ovih mladih ljudi iz Afrike, čiji najmlađi članovi imaju samo 2 godine. O čemu je reč?

Masaka Kids Africana je organizacija koja pomaže deci u Ugandi koja su prošla kroz neke teške situacije u životu. Oni im obezbeđuju sklonište, hranu, odeću, obrazovanje i medicinsku pomoć. Mnogi od njih su ostali bez jednog ili oba roditelja zbog posledice rata i siromaštva, i kroz ples se povezuju i pomažu jedni drugima, druže i uviđaju svoj potencijal. Kako se navodi na njihovom sajtu, ova deca predstavljaju svako dete tog kontinenta, kao i potencijal koji imaju da jednog dana postanu lideri ove zemlje, u nekoj boljoj budućnosti.

Video-snimak koji je je ova organizacija objavila pre više od dva meseca, otišao je viralno i osvojio internet. Na Jutjubu dostigao je preko 16 miliona pregleda i dalje nastavlja da se deli na društvenim mrežama. Ostavićemo vas da uživate i upijete svaki momenat ovog video-snimka. 🤗

IZVOR: YT / Masaka Kids Africana vlog

Autor: redportal.rs

#Afrika

#Muzika

#deca

#igranje

#ples