Prisustvo psa može pozitivno uticati na ljude 🐶

Iz dana u dan, gledajući snimke na internetu i situacije iz života, možemo se uveriti da su psi zaista najbolji prijatelji čoveku i da samo oni mogu voleti ljude više od sebe samih.

Kada pas uđe u novi porodični dom, zabava i puno ljubavi je zagarantovano. On će vam posvećivati pažnju, iznova će pokazivati koliko mu značite i neće vam skidati osmeh sa lica (osim u slučaju kada vam krade i uništava obuću). 😂

Kada se radi o vlasnicima kućnih ljubimaca, mnogi imaju određena pravila o tome gde njihovi ljubimci smeju biti i kako moraju da se ponašaju u njihovom domaćinstvu.

Mnogi drže pse podalje od spavaće sobe, međutim, prema istraživanju objavljenom 2018. godine, utvrđeno je da spavanje u istom krevetu sa psom zapravo pozitivno utiče na čoveka i može vam pomoći da se bolje naspavate.

Tokom istraživanja ispitane su 962 žene u Americi o njihovim navikama spavanja, a pokazalo se da je 57 % žena delilo krevet sa drugom osobom, 55 % sa psom i 31 % sa mačkom.

Takođe je utvrđeno da oni koji spavaju sa psima imaju kvalitetniji san od ostalih. Istraživanje je pokazalo da će oni ranije zaspati, ali i ranije se probuditi nego ostali.

Autor: redportal.rs

#Psi

#istrazivanje

#kucni ljubimac

#najbolji prijatelj