Svratite na festival i uživajte u magičnim lampionima koji će do 5. februara sijati svakog dana nakon 17 časova.

Peti po redu Kineski festival svetla počeo je u Limanskom parku u Novom Sadu i na Sava Promenadi ispred Galerije u Beogradu. Šarenilo svetlosnih lampiona koji su uključeni u 17 č. po našem vremenu, a u ponoć po kineskom, obeležilo je početak kineske Nove godine.

Foto: Đorđe Tomić

- Raduje me što je ovaj festival postao tradicionalan, što predstavlja radost za decu i sve generacije. Svake godine imamo neke novine, nove lampione, instalacije. Svratite na festival i uživajte u magičnim lampionima, izjavio je umetnik i osnivač festivala Slobodan Trkulja koji već godinama uživa popularnost u Kini i koji je predstavljao Srbiju u večerašnjem Novogodišnjem programu na televiziji CCTV, najgledanijoj emisiji na svetu.

Foto: Đorđe Tomić

Lampioni će do 5.februara sijati svakog dana od 17 časova u Novom Sadu i Beogradu. Ulaz za sve posetioce u oba grada je besplatan.

Za posetioce u Beogradu, unutar Galerije kod ulaza broj 5, svakog vikenda do 5. februara, u 17 časova biće priređena tradicionalna kineska ceremonija pravljenja i pripremanja čaja, tokom koje će biti posluženi aromatični kineski čajevi, dok će prvog dana festivala posetioci imati priliku da učestvuju u kursu izrade tradicionalne kineske hrane – „dumplings“.

Novosađani će uživati i u dodatnim sadržajima, jer će u Limanskom parku biti postavljeni štandovi sa tradicionalnom kineskom hranom i suvenirima. Uživajte u životinjskom carstvu, zmajevima, magičnim jelenima, čudnovatim ribama, afričkim živitinjama i mnogim drugim svetlosnim instalacijama.

Foto: Đorđe Tomić

Autor: Redportal.rs

#Nova Godina

#Srbija

#kina

#lampioni