Aleimentacija koju dobija za nju je smešna.

Bivši malezijski kralj, sultan Muhamad V. od Kelantana, razveo se od ruske lepotice Oksane Voevodine samo nekoliko nedelja nakon što mu je rodila sina.

Ona sada pokreće pravnu bitku protiv bivšeg supruga kako bi dobila veću alimentaciju od "smešnih 1.410 evra mesečno" koje sada prima.

Oksana je kontaktirala tim advokata kako bi pokušali da reši dugogodišnji spor oko budućnosti njenog trogodišnjeg sina. Advokati tvrde da mesečni iznos alimentacije nije dovoljan s obzirom na to da je njen bivši suprug, 53-godišnji sultan Muhamed V bio "izrazito bogat", piše Daily Mail.

Advokat Nikolas Vilkinson rekao je sudu da bivši kralj, koji je abdicirao u januaru 2019. nakon oštrih reakcija javnosti na njegov brak, nije postupio u skladu s prethodnim sudskim nalogom u kojem je njegova bivša supruga zahtevala da otkrije vrednost svoje imovine.

Sultan je prekinuo vezu s bivšom Mis Moskve kad je ona bila četiri meseca trudna, a kako bi okončao taj brak, koristio je najgrublji oblik razvoda u Islamu i pred svedocima se triput odrekao svoje žene.

U međuvremenu je navodno oženio drugu evropsku lepoticu, 35-godišnju Čehinju Janu Jakubkovu, poznatu kao Diana Petra Abdulah, a kojoj je u avgustu dodeljena titula sultanije od Kelantana.

Autor: Telegraf.rs