Maksim ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Maksim Milenković iz Niša je dete iz uredne trudnoće. Rođen je prevremeno, ali bez komplikacija na porođaju. Pušten je iz bolnice kao zdrava beba.

Nakon mesec dana Maksim je dobio infekciju – urosepsu, kada je hospitalizovan u Dečijoj internoj klinici u Nišu, na odeljenju neonatalogije. Od tada počinje Maksimova borba. Dobio je prvi epileptični napad, počeo je da gubi na kilaži, da otežano diše, izgubili su mu se svi refleksi.

Maksim ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Roditelji su Maksimu radili genetiku u Nemačkoj. Na žalost, ustanovljeno je da je kod Maksima prisutna mutacija gena koja je uzrokovala metaboličko i genetsko oboljenje koje uz ionako teško stanje, dodatno otežava kliničku sliku. Sreca u nesreci je da za retku genetsku mutaciju koju Maksim ima  postoji i genska terapija u Berlinu.

Pomislih u sebi pre par dana ,gladajuci Maksima kako spava:

- Ponekad razmisljam kako bi bolje bilo da si se rodio i da zivis u nekim srecnijim vremenima a, opet, kud ces bolje vreme od ovog u kome si ti moj sin, a ja tvoja majka, napisala je mama na Fejsbuku.

Pomozimo Maksimu da primi gensku terapiju!

Dinarski račun :

160-6000001495942-25

Devizni račun:

160-6000001495995-60

IBAN: RS35160600000149599560

SWIFT / BIC: DBDBRSBG, Banca Intesa

Pošalji broj 61 na 3800

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Autor: Redportal.rs

#Pomoć

#lek

#novac