Neobičan događaj iz kineske srednje škole u Singapuru podsetio da sve kazne imaju svoj rok trajanja

Učeniku Lai Vai Kitu vraćena je igrica u stilu Tamagočija (koju pamte samo oni od nas koji imaju 35+ godina) koju mu je nastavnik oduzeo na času 1999. godine. Nastavnik po imenu Džefri Lim ga je video kako se igra ovim sokoćalom, pa mu ga je oduzeo iako je siroti Kit dugo štedeo da bi ga kupio.

Malo pojašnjenje za mlađe čitaoce - igre Tamagoči i bezbroj kopija koje su ih pratile su se svodile na brigu i razvoj digitalnih kućnih ljubimaca. Trebalo ih je hraniti, čistiti za njima i igrati se kako bi oni živeli i rasli.

Foto: Wikipedia.org/Tomasz Sienicki / tomasz.sienicki@gmail.com

Elem, nekadašnji učenik Kit ju je više puta tražio nazad, međutim, nastavnik mu je nije vraćao, da bi Kit na kraju odustao. Naravno, bio je svestan da će mu elektronski ljubimac umreti bez nege i redovne ishrane (u tom slučaju igrica više ne može da se pokrene), ali jednostavno je preboleo to sve.

Međutim, ispostavilo se da je ishod bio dobar. Naime, taj događaj ga je podstakao da sredi svoj život i disciplinuje se.

Bio sam neka vrsta pobunjenika ranije. Farbao sam kosu i obuvao uvrnute cipele - izjavio je Kit koji je u međuvremenu postao uspešan poslovni čovek.

To bi možda sve ostalo tako da Kit nije dobio informaciju preko Fejsbuka da njegov nekadašnji nastavnik ide u penziju, pa mu se javio kako bi izrazio zahvalnost što ga je vratio na ispravan put, iako ga je to koštalo digitalnog ljubimca. Na Kitovo veliko iznenađenje, nastavnik mu je poslao fotografiju njegove igrice koja mu je bila u fioci više od dve decenije, pitavši ga da li se radi o tome.

Ja sam se šalio da je moja igrica ostala kod njega u fioci, ali se ispostavilo da je to tačno - rekao je Kit i otišao do škole kako bi uzeo igru nazad, načinivši par fotografija sa nastavnikom, kojem je poželeo srećne penzionerske dane.

Posle toga je ovaj nekadašnji nemarni učenik postavio dirljiv status na svom Fejsbuk nalogu.

Izgleda da je tačno da najbolji nastavnici govore samo gde treba da pogledate, a ne šta treba da vidite, tako da najbolji govore gde ne treba da idete, da biste shvatili šta ste zaista. Srećan odlazak u penziju gospodine LIm - napisao je Li Vai Kit.

Njegov digitalni ljubimac, nažalost, nije uspeo da preživi, ali možemo reći da je njegova žrtva učinila veće dobro za njegovog vlasnika. Zar to nije najuzvišeniji oblik žrtvovanja? Počivaj u miru, digitalna životinjice!

Autor: redportal.rs

#profesor vratio tamagoči