Pokušavali su da imaju bebu od 1968.

Sedamdesetogodišnji par iz indijske države Radžastan nedavno je dočekalo svoju prvu bebu nakon 54 godine braka.

75-godišnji Gopičand i njegova 70-godišnja supruga Čandravati dugo su pokušavali da imaju bebu, ali im se san dugo nije ostvario. Godinama su obilazili bezbroj bolnica i klinika, podvrgavali se raznim tretmanima i procedurama, ali ništa nije uspelo. Pre otprilike godinu i po dana, muž se obratio klinici za in vitro plodnost u Alvaru u vezi sa mogućnošću da njegova žena konačno zatrudni. Poodmaklo doba žene je zabrinjavalo, ali je bilo prethodnih uspešnih priča. Nakon 2 neuspele procedure vantelesne oplodnje, Čandravati je konačno zatrudnela i nedavno je rodila zdravog dečaka.

Foto: Facebook.com/TamdaMedia.eu / FAZ World Media

- Čandravati je uspela da zatrudni pre 9 meseci u 3. pokušaju kroz IVF. Dok je bilo sreće, postojao je element straha i zbog poodmaklog uzrasta majke. Ali konačno, u ponedeljak je rodila zdravu bebu - rekao je stručnjak za IVF dr Pankaj Gupta.

Ponosni otac, bivši vojnik pogođen u nogu tokom rata u Bangladešu, nije mogao da obuzda radost što je prvi put držao sina. On je rekao novinarima da je srećan što može da prenese ime svoje porodice, jer je on jedini sin svog oca. Pokušavali su da imaju bebu od 1968.

Foto: Facebook.com/TamdaMedia.eu / FAZ World Media

- Postoji samo nekoliko slučajeva da se deca rađaju u ovom uzrastu širom zemlje. Ovo je verovatno prvi slučaj u Radžastanu kada su 75-godišnji muškarac i 70-godišnja žena dobili dete - rekao je dr Gupta.

Oni su možda poslednji indijski sedmogodišnjaci koji su postali roditelji putem vantelesne oplodnje, jer novi zakon koji je stupio na snagu u julu ove godine zabranjuje centrima za vantelesnu oplodnju da pružaju lečenje ženama i muškarcima starijim od 50 godina.

Autor: redportal.rs

#Sedamdesetogodišnji par

#beba

#brak

#prva beba