Ko ne voli pivo ne voli ni ljude 😅

U svetu pivo se smatra jednim od najpopularnijih alkoholnih pića. Mnogi kažu da jedino pivo može da zameni vodu, a u Rusiji je priznato kao alkohol tek 2013. godine. Supa od piva je bila uobičajeni doručak u srednjovekovnoj Evropi, a u Finskoj postoji tradicionalno takmičenje u nošenju supruge. Glavna nagrada je količina piva u težini supruge, malo li je. 😁

Pivo povezuje ljude i uvek nas asocira na prva pijanstva, dok nam je organizam još uvek bio mlad i neiskusan. 😅 Podseća nas na druženja, proslave, gledanje utakmica i vezuje nas za mnoge uspomene i događaje koji su nam se desili.

Iako mislimo da čuveni pivski stomak ukazuje da nešto nije u redu sa organizmom, baš suprotno tome, treba znati da pivo ima mnogo delotvornosti po svakog čoveka koji ga konzumira, ali u umerenim količinama.

Pola litra piva dnevno smanjuje rizike od srčanih oboljenja za 30%, jer podiže nivo dobrog holesterola, koji sprečava da se arterije začepe. Veća količina može štetno uticati na srce.

Pivo sadrži visok nivo silicijuma, koji je dobar za zdravlje kostiju i tako utiče na njihovo jačanje.

Naučnici su utvrdili da osobe koje konzumiraju do 6 piva nedeljno, smanjuju šanse za razvijanje dijabetesa. Ovaj podatak se odnosi samo na muškarce, jer je kod žena koje su popile više od 7 piva nedeljno, zabeležen drastičan porast rizika od dijabetesa.

Ukoliko niste znali, pivo ima protivupalno dejstvo. Ljudi koji odgovorno konzumiraju pivo, imaju manju verovatnoću od razvijanja raka i srčanih oboljenja. Dobra vest je da isto dejstvo ima i bezalkoholno pivo, za ljude koji ne piju alkohol.

Budite u svemu umereni, pa tako i u konzumiranju piva, makar toliko da ono što ste radili pod dejstvom alkohola ostane u sećanju. 😄 Živeli! 🍻

Autor: redportal.rs

#Zanimljivosti

#pivo