Stefani: Čuo se zvuk stena koje udaraju o zemlju i ljude koji vrište.

Stefani Brovit je jedina preživela u eksploziji vulkana u kojoj su poginuli njen tata i sestra, skinula je masku 30 meseci nakon što je zadobila užasne opekotine na 70% tela.

Dve i po godine pošto je izgubila porodicu kada je eruptirao vulkan Belo ostrvo na Novom Zelandu, Stefani (26) kaže da se oseća "čvršćom i jačom nego što je mislila".

Njen otac Pol i 21-godišnja sestra Kristal bili su među 22 osobe koje su poginule, dok je Stefaninina majka Mari ostala na krstarenju i sa užasom posmatrala kako vulkan bukti. Stefani je provela dve nedelje u komi boreći se za život. Imala je opekotine trećeg stepena po telu. Period bolnog oporavka dokumentovala je na društvenim mrežama.

Po prvi put u javnosti, hrabra Stefani je skinula kompresijski zavoj sa lica kako bi otkrila stepen svojih povreda. U razgovoru za 60 Minutes, a kako prenosi britanski The Sun.

- Čvršća sam nego što sam ikada mislila da ću biti. Mislim da sam naučila da je borba za opstanak prava stvar. Svaki dan sam se borila da preživim, samo da se vratim sebi. Nikad nisam znala da imam ovoliko snage u sebi.

Stefani je izdržala 6 meseci operacija, uključujući i amputaciju prsta. Slike koje je ova hrabra žena podelila iz tog perioda pokazuju šokantne razmere njenih opekotina, jer joj je bila potrebna transplantacija kože na udovima.

Najteža stvar koju je morala da prevaziđe je gubitak oca i sestre u tragediji:

- Volela bih da su moji tata i sestra živi i da smo zajedno. Posle njihove tragedije imala sam mnogo neprospavanih noći.

Foto: Printscreen YouTube/60 Minutes Australia

- Buka je dolazila otpozadi i postajala sve glasnija i glasnija kako se kamenje približavalo. Moglo se čuti sve kamenje kako nadolazi. Čuo se zvuk stena koje udaraju o zemlju i ljude koji vrište... Nisam mislila da ću preživeti - priseća se Stefani strašnih trenutaka.

Ova hrabra mlada žena, koja je nedavno proslavila 26. rođendan, kaže da želi da se „vrati što je više moguće normalnijem životu" i da radi puno radno vreme. Dugo joj je trebalo da smogne hrabrosti da skine masku, ali je imala neizmernu podršku sa svih strana.

- Mnogo ljudi deli priče o svojim bitkama i ličnim problemima. Ako mogu da napravim razliku i pomognem u životu samo jednoj osobi, to mi puno znači i čini me srećnom - poručuje Stefani.

Autor: Telegraf.rs

#Vulkan

#novi zeland

#stefani