U tome mu je pomogla policija, a nakon što je objavio crtež iz svog sela, koji je napravio iz detinjstva sa samo četiri godine, kada je kidnapovan

Novogodišnja noć je bila najsrećniji dan u životu Lija Jingveija (37), koji je svoju biološku majku upoznao 33 godine kasnije. U tome mu je pomogla policija, a nakon što je objavio crtež iz svog sela, koji je napravio iz detinjstva sa samo četiri godine, kada je kidnapovan.

Ovaj oženjeni otac dvoje dece odrastao je u provinciji Henan, koja je udaljena oko 2.000 kilometara od kuće u kojoj je rođen u provinciji Junan. Li Đingvej kaže da je kao dete patio u svom domu i proveo mnogo neprospavanih noći. Nakon što je čuo druge primere kako su oteti uspeli da pronađu svoje biološke roditelje kao deca, odlučio je da pokuša.

IZVOR: YT/LIVE UPDATE

Prisetio se sela u kome je živeo i to podelio na društvenim mrežama. Veliku pažnju privukla je detaljna mapa sa crtežima kuća u kojima se priprema pirinač.

- Ja sam dete koje je uspelo da pronađe svoj dom. Oteo me je ćelavi komšija 1989. kada sam imao četiri godine. Ovo je mapa mog sela koju sam izvukao iz uma - rekao je Li.

Reagovala je i policija, koja je na osnovu naivne dečije mape pronašla selo Jaotong u planinskom regionu jugozapadne kineske provincije Junan. Urađena je DNK analiza i rezultati su potvrdili da je Li Đingvej zaista biološki sin starice koja nikada nije gubila nadu da će pronaći svog otetog sina. Li, sada odrastao čovek sa sopstvenom porodicom, kaže da se muškarac i žena koji su ga kupili nisu loše ophodili prema njemu.

- Bili su obični ljudi. Naučili su me kako da budem human. Pažljivo sam učio da bih uspeo u životu - rekao je.

Otmice dece nisu neuobičajene u Kini, zemlji u kojoj je donedavno bila na snazi politika jednog deteta i gde su dečaci bili skuplji. Studija iz 2015. procenjuje da se u ovoj zemlji svake godine otme 20.000 dece.

Autor: redportal.rs

#Kinez

#biološka majka

#kidnapovan