U svetu postoji jedno carstvo

Gotovo da ne postoji dete koje u jednom trenutku neće izraziti želju da ima ljubimca 🤩.

Ako ste se odlučili da kao kućnog ljubimca uzmete psa 🐶, evo nekih saveta u vezi sa rasom koju biste mogli da odaberete, a koje je predstavio Magazin Novosti.rs 👇🏻:

PSI KOJI POSEBNO VOLE DECU 🐶

KAVALIRSKI ŠPANIJEL KRALJA ČARLSA

Ovaj pas predstavlja najbolji izbor za sve one koji žele živahnog ali ujedno i vrlo osećajnog ljubimca 🤗. Poznati po tome da se dobro slažu sa svima na koje naiđu, ovi psi su jednostavno nezaobilazni na listi pasa pogodnih za porodice sa decom.

BERNSKI PASTIRSKI PAS

Ako više volite veće rase pasa i imate prostrano dvorište, bernski pastirski pas je pravi izbor za vas 🤩. Ne dozvolite da vas njegova veličina uplaši, jer se u ovom krznenom džinu krije vrlo nežno srce puno ljubavi prema deci 💗. NJemu ni najmanje neće smetati snažni dečiji zagrljaji, a posebno će uživati dok se sa njima valja po travi.

ALJASKI MALAMUT

Aljaski malamut je rasa koja živi za svoj čopor, pseći ili ljudski, njemu je svejedno. U pitanju je rasa uzgajana za vuču saonica po snegu, te ovaj pas nije navikao na samoću 💗. U njegovim genima je timski rad i potreban mu je vođa kog će slediti. Ako u vama prepozna svog vođu, on će vašu decu doživeti kao deo čopora i činiće sve što je u njegovoj moći da ih zaštiti.

BOSTONSKI TERIJER

Ako ste u potrazi za ljubimcem koji će se odlično slagati sa decom a da pritom ne zahteva mnogo održavanja, bostonski terijer je najbolji izbor za vas. Ovi mali psi su vrlo umiljati i nežni prema deci svih uzrasta. NJima odgovara život u stanu, što znači da ne zahtevaju ni mnogo prostora za trčanje, mada će ceniti vaše dnevne šetnje oko bloka 😊.

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#deca

#ljubav

#ljubimci

#pas

#rasa pasa