Ovaj proizvod SVI imamo u kući 🦷🧪

Nova istraživanja u borbi protiv koronavirusa pokazala su da jedan proizvod, koji svi imamo u svojim kućama, ozbiljno pomaže u prevenciji oboljenja od COVID-19. Verovali ili ne, ima veze sa oralnom higijenom! U pitanju je tečnost za ispiranje usta.

Foto: pexels.com

Univerzitet u Kardifu obavio je testiranje u laboratoriji i virus izložio ovom sredstvu i efekti su ih zadivili. Kako rezultati istraživanja nalažu, ukoliko budete izloženi koronavirusu, momentalno uzmite tečnost za ispiranje usta, ona je u stanju da ubije virus u roku od samo 30 sekundi! 🤯

Foto: pexels.com

Dalja istraživanja pokazala su da sam etanol u alkoholu nije dovoljan u suzbijanju ovog virusa, već da su neophodna i eterična ulja (poput onog u Listerinu - mentola).

- Važno je naglasiti da nam studija neće pružiti nikakve direktne dokaze o virusnom prenosu između pacijenata, što bi zahtevalo drugačiju vrstu studije u mnogo većem obimu. Trenutna klinička studija će nam, međutim, pokazati koliko dugo traju bilo koji efekti, nakon jedne primene vode za ispiranje usta kod pacijenata sa COVID-19 - izjavio je dr Dejvid Tomas.

Foto: pexels.com

- Iako ove tečnosti za ispiranje usta efikasno uništavaju virus u laboratoriji, moramo da vidimo da li deluju kod pacijenata i ovo je cela poenta naše tekuće kliničke studije - rekao je dr Tomas.

Foto: pexels.com

- Ako se ovi pozitivni rezultati dobro odraze u kliničkom ispitivanju Univerziteta u Kardifu, ispiranje usta na bazi ovih elemenata, moglo bi postati važan dodatak svakodnevnoj upotrebi ljudi, zajedno sa pranjem ruku, fizičkim udaljavanjem i nošenjem maski, kako sada u budućnosti - rekao je dr Nik Klejdon.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#covid 19

#korona

#korona srbija

#koronavirus

#viruskorona