Iako mu nisu davali nikakve šanse, on je sada zdrava beba ❤️

Dečak rođen u Alabami u SAD imao je samo 420 grama kada ga je njegova majka rodila u 21. nedelji.

Ginisova knjiga rekorda je objavila da je Kertis Mins postao najranije rođeno dete na svetu koje je preživelo. Dečak je rođen 132 dana ranije, prenosi NBC news.

Kurtis je sada zdrav i ima 16 meseci.

Dr Brajan Sims, koji je bio njegov lekar, rekao je da statistika pokazuje da deca rođena tako mlada nemaju praktično nikakve šanse da prezive, ali Kertis je pobio te tvrdnje.

Kertis je imao brata blizanca, ali on nije uspeo da preživi.

-Obično u takvim situacijama decu dajemo roditeljima da ih drže i uživaju u to malo vremena što imaju sa njima, rekao je Sims.

Kertis je postajao sve jači i jači i otpušten je posle 275 dana u provedenih u bolnici. Trebala mu je pomoć terapeuta da počne da koristi usta i da jede.

-Mogućnost da konačno odvedem Kertisa kući i iznenadim svoju stariju decu njihovim mlađim bratom je trenutak koji ću uvek pamtiti, rekla je majka Mišel Batler iz jednog manjeg mesta u Alabami.
-Ne znamo kakva će budućnost biti za Kertisa, jer ne postoji niko drugi kao on, rekao je Sims.
-Počeo je da piše svoju priču onog dana kada se rodio. Tu priču će mnogi čitati i proučavati i, nadamo se, pomoći će poboljšanju brige o prevremeno rođenoj novorođenčadi širom sveta, zaključio je.

Iz Ginisa je saopšteno da je Kertis za jedan dan potukao prethodni rekord, koji je trajao samo mesec dana. Ričard Hačinson, iz Viskonsina, rođen je u gestacionoj dobi od 21 nedelje, 2 dana u junu 2020. godine.

Autor: Kurir

#alabama

#beba

#najranije rođena beba na svetu