Srbija je zemlja čuda 😎

Možda zvuči kao lovačka priča, ali nije. Meštanin kuršumlijskog sela Bogujevac Jovan Ivić doživeo je poznu starost ili, preciznije, 130 godina.

Iako je umro u 130 godini života, na spomen-ploči je uklesano 126, jer je kamenorezac načinio grešku prilikom klesanja spomen-ploče.

I to nije jedina specifičnost ovog starca. Jovan je imao 5 žena, a svakoj je početno slovo imena bilo S. Stojanka, Stanka, Stamena, Smiljana i Stana su preminule pre njega i sve ih je sahranio jednu pored druge. U selu su ga prozvali agom jer je pomagao svima.

Ako je verovati njegovom unuku Živoradu Iviću, sa 100 godina su mu izrasli novi zubi, a potom i umnjaci. Nekoliko dana nakon što mu je otpao i poslednji novi umnjak, preminuo je.

Ovaj čovek, stariji od veka, nije imao kupatilo, ali se kupao, i to isključivo uveče. Da li je zazirao od dnevnog svetla ili samo nije voleo da se kupa po danu, nismo uspeli da saznamo. Ovo nas svakako stavlja u nedoumicu - da li je bio aga ili, možda, vampir? 🤫😳

Svako jutro bi popio jednu čašicu rakije i jeo je samo hranu koju je on proizveo. Možda su upravo ove rutine tajna njegovog dugog života? 🤔

Autor: redportal.rs

#Starost

#Vampir

#Vek

#deda

#rakija

#zubi