Letovanje u oktobru, sasvim moguće 😁

Grčka letovališta svake godine poseti veliki broj ljudi iz Srbije. Svake godine broj poseta u septembru se sve više povećava, a kako smo već uveliko u oktobru mesecu, još nije kasno za odmor na moru, iako je kalendarska jesen.

Ovo su najbolja grčka ostrva u oktobru:

Santorini - Prosečna temperatura u oktobru je 21 stepen, dok je prosečna temperatura mora 23 stepena Celzijusova. Osim toga, nema gužve u uskim uličicama, pa u miru možete da uživate u šetnji ostrvom.

View this post on Instagram

A post shared by Santorini Greece (@bestofsantorini)

IZVOR: IG / @bestofsantorini

Mikonos - Na ovom ostrvu je prosečna temperatura 19 stepeni, a temperatura vode u moru 22 stepena Celzijusova. Pored toga, moći ćete da svedočite bogatoj istoriji ovog ostrva.

View this post on Instagram

A post shared by Visit Mykonos 🇬🇷 (@visit.mykonos)

IZVOR: IG / @visit.mykonos

Krf - Oktobar je idealan za odmor koji uključuje otkrivanje kulturno-istorijskih lokacija, a Krf upravo to i nudi. U ovom delu godine prosečna temperatura na ostrvu je 19 stepeni, a temperatura vode 22 stepena.

View this post on Instagram

A post shared by 🇬🇷 Corfu Island (@corfu.island)

IZVOR: IG / @corfu.island

Kefalonija - Ovo ostrvo je poznato po predivnoj boji mora. U pitanju je najveće jonsko ostrvo i veoma popularna destinacija turista koji vole tradicionalni duh Grčke.Uz prosečnu temperaturu vode od 23 stepena, jasno je da je Kefalonija idealna za oktobarski odmor.

View this post on Instagram

A post shared by Kefalonia Greece🇬🇷 (@kefalonia__greece)

IZVOR: IG / @kefalonia__greece

Autor: b92.net / redportal.rs

#Putovanje

#grcka

#oktobar

#ostrva