Nije potrebno da budete u braku

Malozvornička opština je raspisala javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima sa prebivalištem na njenoj teritoriji za kupovinu kuća sa okućnicom. Kako je objavljeno na opštinskom sajtu, ukupno se dodeljuju dva miliona dinara, a visina iznosa ne može biti veća od milion dinara.

Mogu konkurisati bračni parovi, odnosno vanbračni partneri sa prebivalištem na teritoriji opštine Mali Zvornik za kupovinu kuća sa okućnicom na selu, do 50 ari, koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu.

Neki od uslova za parove su i da jedan od partnera nije stariji od 45 godina u momentu podnošenja prijave, da bar jedan ima najmanje tri godine neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji malozvorničke opštine kao i da bračna zajednica traje najmanje godinu dana.

Ciljevi javnog poziva su podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti. Radi popravljanja demografske strukture stanovništva, ove mere prevashodno će se primenjivati u naseljenim mestima: Brasina, Donja Borina, Radalj, Sakar, Budišić, Amajić, Donja Trešnjica, Culine, Čitluk i Velika Reka, stoji u saopštenju.

Rok za podnošenje prijave sa potrebnim dokazima je 28. oktobar, a u opštini očekuju da će biti zainteresovanih, kako piše Kurir.

Autor: Kurir / redportal.rs

#Kuće

#mali zbornik

#poklanjanje

#uslov