Minuti DRAME

Kako prenosi portal Novosti, Marko Stefanović pomoćnik komandira Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu, sprečio je danas maloletnicu iz tog grada da počini samoubistvo skokom sa Mosta slobode.

Opisujući petominitnu dramu na mostu, hrabri policajac Stefanović, veli da smatra da nije učinio ništa što ne bi i njegove druge kolege da su se našle u takvoj situaciji. Ističe, da je ipak, najvažnije da je spašen ljudski život:

Vraćajući se iz suda gde sam bio službeno, preko radio veze sam čuo da je neko od građana prijavio da mlađa ženska osoba namerava da skoči sa Mosta slobode. Odmah sam se uputio tamo, jer sam bio u blizini.

Maloletnici, koja je prešla ogradu mosta, stotinak metara od ulaska u tunel prema Sremskoj Kamenici je obazrivo prišao i započeo razgovor sa njom, ali je ona odbijala svaki razgovor, govoreći mu da mu ne prilazi. U blizini, na mostu su se u tom trenutku zatekla i dvojica Stefanovićevih kolega iz Sremske Mitrovice, koji su mu pritekli u pomoć

Nastavio sam da je molim da mi dozvoli da joj priđem, čak sam skinuo i opasač. Srećom, pristala je, i tada smo je kolega iz Sremske Mitrovice i ja uhvatili i spustili na bezbedno. Kazala je da je odličan đak, iz funkcionalne porodice i da nema razlog zbog čega se odlučila na taj korak.

O onome što se dešavalo na Mostu slobode, odmah je obaveštena i Služba hitne pomoći, koja je maloletnicu prevezla u bolnicu.

Autor: www.novosti.rs

#Most slobode

#NOVI SAD

#SPAS

#maloletnica

#policajac

#samoubistvo

#skok sa mosta