U trci učestvovale 3 sestre Poli, Doli i Prisila

Tri džinovske kornjače sa Galapagosa - sestre Poli, Doli i Prisila, trkale su se do čunjeva koje su čuvari zoo vrta u Londonu postavili za njih. 😁

Trku od 200 metara prešle su za sat i devet minuta, a Doli je ponela titulu šampiona.

One su na ovaj način premeštene u novo stanište, a usput su se i zabavile, kaže Bendžamin Tepli iz Zoološkog društva Londona.

- Nije se toliko radilo o tome da imaju fizičku aktivnost, već više da se bezbolno premeste na novo mesto stanovanja. Dan je bio sunčan, pa je i za njih to, verovatno, bilo lepo iskustvo. Prvi put su došle u zoo vrt, pa je ovo iskustvo bilo dobro i za njih, ali i za njihove čuvare - kaže Tepli.

Njih tri imaju po 26 godina, što znači da su trenutno u najboljim godinama za kornjače sa Galapagosa, koje žive i do 100 godina.

U divljini, ne snalaze se uvek baš tako dobro.

Destinacija ove tri sestre je kutak zoo vrta koji je napravljen tako da imitira njihovo prirodno stanište - Galapagos. Unutrašnjost ovog prostora i dalje je misterija, jer će se otvoriti tek 9. oktobra.

- Ne znamo mnogo o tome da li su reptili društvene životinje, jer postoji malo istraživanja na tu temu. Ovde će, u svakom slučaju, imati dovoljno mesta da ne moraju da se sudaraju jedna sa drugom, imaju jezerca, mesta za sunčanje, i tako dalje. U suštini, imaju sve što im je potrebno, a da ne moraju da se takmiče sa drugim kornjačama - rekao je Tepli, kako piše portal 021.rs.

Trku možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / ZSL - Zoological Society of London 

Autor: 021.rs / redportal.rs

#Kornjače

#Trka

#galapagos