Baka Rozalija ima 2 ćerke, 2 zeta, 4 unuka, 1 praunuče i 2 čukununuka 😲😲❤❤

Kako piše Kurir, Rozalija Hes iz Kikinde, danas je u najužem krugu porodice proslavila 101. rođendan. Zvanično najstarija Kikinđanka rođena je 11. avgusta 1920. godine. Baka Rozalija ima 2 ćerke, 2 zeta, 4 unuka, 1 praunuče i 2 čukununuka. Neki od njih, uz trpezu primerenu avgustovskoj žegi, poželeli su joj, pre svega, dobro zdravlje.

- Mi smo joj poželeli da je i dalje zdravlje dobeo služi. Još uvek je relativno dobro služi i pamćenje. Do penzije, u koju je otišla pre skoro pola veka, baka se baš naradila. U "Livnici", ali i u fabrici "Toza Marković", radila je kao fizički radnik - priča njena najstarija unuka Vesna Bjelić Francuski.

Slavljenica nije imala nekih posebnih želja za 101. rođendan, ali su je najmiliji ipak prijatno iznenadili.

- Po njenoj želji napravili smo joj čokoladnu tortu, baka se okrepila i sladoledom. Nije izostao mali vatromet, ali i ukrasni broj na torti - prenela je deo slavljevljeničke atmosfere Rozalijina unuka.
- Baka je u zasluženu penziju otišla pre pola veka. Radila je kao fizički radnik u fabrikama "Livnica" i "Toza Marković". Uvek ističe da nema neke posebne tajne u njenoj dugovečnosti. Kad pričamo o njenoj mladosti, baka uvek ističe da je bila radna, pravična, skromna, ali i uvek nasmejana. Volela je i da peva, a bila je članica crkvenog hora. Možda su joj ove vrline i podarile toliko godina - kaže njena unuka Vesna.

Autor: S. U.

#Baka Rozalija

#Kikinđanka

#ROĐENDAN

#baka