Došla na dan kada su monasi presvlačili mošti

Manastir Tumane nazivaju Đerdapskim Ostrogom jer se u njemu gotovo svakodnevno događaju čudesna isceljenja. 🙏 Nalazi se na svega nekoliko kilometara od Golupca u rajskoj šumi, gde svraća na hiljade vernika koji veruju u isceliteljske moći Svetih Zosima i Jakova, čije mošti tamo počivaju.

Mogu se čuti mnoge ispovesti o čudima, a jedna takva je i Vesne Nikolić iz Zemuna.

Lekari su joj otkrili tumor od 9 centimetara u materici i rekli da mora hitno da se operiše. Dok je prikupljala svu dokumentaciju i radila sve neophodne analize kako bi se spremila za odlazak pod nož, Vesna je čula za priče iz Tumana i odlučila je da i sama tamo ode i zamoli svetitelje za pomoć.

Vesna je rekla:

Operacija je bila zakazana za 28. maj, polovinom meseca sam otišla na poslednji ultrazvuk i tad su još jednom potvrdili da je tumor 9 centimetara i da će me operisati. Nakon toga, 21. maja otišla sam u manastir, na dan kada su monasi presvlačili mošti. Operacija je bila zakazana za 28. maj. Po povratku u Beograd sam otišla u bolnicu, na operaciju, kako je i bilo planirano, ali tada se dogodilo nešto neverovatno, tumor se smanjio za više od 2/3. Pred operaciju su mi ponovo radili ultrazvuk, ali umesto 9 centimetara, izmerili su tumor samo 2,4 centimetra. Ni njima nije bilo jasno šta se dogodilo, ali su rekli da tumor više nije za operaciju.

Vesna je priznala da je i sama u početku bila skeptik, ali je sada promenila mišljenje:

Ja sam čitala kako se to drugima dešavalo, ali eto, hvala Bogu, i meni se čudo desilo. 💗

Autor: redportal.rs

#Zosim

#jakov

#manastir tumane

#tumane

#tumanski svetitelji

#čudo