Razvija novu pametnu narukvicu koja je u stanju da nadgleda emocije 🥰

Devojčica, koja ima samo 9 godina, ima trocifren koeficijent inteligencije. Da, dobro ste pročitali. Meksikanka Adhara Perez ima IQ 162, što je više od IQ značajnih genijalaca Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, koji su imali IQ 160.

Kada je imala 3 godine, dijagnostikovan joj je Aspergerov sindrom, navodi Yucatan Times. zbog čega je imala poteškoće u socijalnim interakcijama.

Zbog toga su je često ismejavali i maltretirali u školi.

- Videla sam da se Adhara igra u maloj kućici i zaključali su je. I počeli su da skandiraju: "Čudakinjo, čudakinjo!" - rekla je njena majka Naleli Sančez.

Foto: Twitter.com/@RicardoBSalinas

Nakon toga, devojčica je pala u depresiju. Njena majka je prepoznala da je ćerka veoma pametna i da trenutni obrazovni program ne odgovara njenoj ćerki, odvela je na terapiju i tada joj je identifikovan visok IQ.

Perez je za kratko vreme završila osnovnu školu sa 5 i srednju sa 8 godina. Sada je navodno u procesu sticanja 2 diplome, jedne iz industrijskog inženjerstva iz matematike i jedne iz sistemskog inženjerstva.

Devojčica je napisala i knjigu Ne odustati, a bila je i na listi 100 najmoćnijih žena u Meksiku prema Forbesu iz Meksika.

Vogue piše da Perez razvija novu pametnu narukvicu koja je u stanju da nadgleda emocije različito sposobne dece, predviđajući i sprečavajući napadaje i druge ispade.

Autor: redportal.rs

#Adhara Perez

#IQ

#albert ajnštajn

#devojčica

#koeficijent inteligencije