Ako bolnica potvrdi, biće oboren svetski rekord 💗

Južnoafrikanka Gosijame Tamara Sitole tvrdi da je rodila desetorke, što je svetski rekod, ako lekari potvrde da je ovo istina.

Ova 37-godišnjakinja, koja već ima 6-godišnje blizance, navodno je rodila 7 dečaka i 3 devojčice carskim rezom u bolnici u Pretoriji u ponedeljak uveče.

Njen suprug Tebogo Tsotetsi, inače trenutno nezaposlen, rekao je novinarima da je "srećan i emotivan" zbog novonastale situacije, piše Daily Mail, a prenosi Žena blic.rs.

Gosijame je istakla da je reč o prirodnoj trudnoći, iako su ovakve trudnoće gotovo uvek rezultat veštačke oplodnje, kad se više oplođenih embriona stavlja u materice kako bi se povećale šanse da pacijentkinja zatrudni.

Ovakve vesti stižu samo mesec dana nakon što je Halima Kise sa Malija rodila devetoro dece u bolnici u Maroku, ali je ona zatrudnela veštačkom oplodnjom.

Vesti su objavljene u lokalnim novinama Pretoria News, a svi svetski mediji su preneli ovu zanimljivost, iako niko od njih nije uspeo da stupi u kontakt sa lekarom ili porodilištem.

- Imamo 7 dečaka i 3 devojčice. Bila je trudna 7 meseci i 7 dana. Srećan sam i pun emocija. Ne mogu puno da pričam - rekao je suprug ove žene za tamošnje medijie.

Sitole, inače vlasnica prodavnice, pre porođaja rekla je da su joj lekari prvobitno rekli da nosi šestorke, pa osmorke, a tek tokom porođaja otkrivene su još 2 bebe. Ona je imala komplikovanu trudnoću - mučili su je bolovi u nozi i česte jutarnje mučnine.

Nije navedeno u kakvom su zdravstvenom stanju bebe.

Trenutni svetski rekord drži Nadija Sulman koja je 2009. godine u bolnici u Kaliforniji rodila osmorke - 6 dečaka i 2 devojčice. Ova trudnoća je bila rezultat veštačke oplodnje, a bebe su se rodile 9 nedelja pre termina. Sve su preživele, Nadija je dobila nadimak "oktomama", a nedavno su njena dečica proslavila 12. rođendan.

IZVOR: TW / @Tuko_co_ke

Autor: S. M. P.

#beba

#bebe

#svetski rekord